luni, 25 februarie 2013

Iahturi de lux ale oamenilor cu bani

Iahtul a aparut pentru prima oara in 1570, cand Olanda s-a dotat cu un tip de barci denumite astfel, iar ceva mai tarziu s-a ivit si varianta franceza, respectiv o ambarcatiune rapida de vanatoare.

Dar iahturile de lux cu care sa se poata fali imbogatitii planetei au inceput sa pluteasca pe luciul oceanelor abia in secolul trecut, cand persoane private si-au putut permite sa se doteze cu asemenea hoteluri plutitoare, pentru placerea personala.

Primii imbogatiti care s-au dotat cu asemenea iahturi au fost rusii si sauditii, dar astazi au aparut numerosi miliardari de unde nici nu te astepti, mai ales din lumea saraca a Indiei si din cea comunista a Chinei.

Fireste, in afara de vas, mai ai nevoie de personal calificat pentru intretinere si navigatie, precum si de chelneri stilati care sa serveasca bogatii proprietari si pe simandicosii lor invitati. Joburile de pe iahturi sunt ravnite de multi, personalul fiind bine platit pentru munca depusa.

Unele iahturi sunt achizitionate pentru inchiriere. Astfel, cel mai mare dintre acestea, iahtul Eclipse, apartine miliardarlui rus Roman Abramovici si poate fi inchiriat la pretul de un milion de dolari pe zi.

Iahturile din aceasta categorie uimesc prin dotarile de care dispun. Au o platforma pentru primirea unui elicopter, un hotel complet, o sala de sport, un teren de baschet, mai multe piscine, un spital, un cinematograf, un studio de inregistrari, un club de noapte, mai multe sali de conferinte, saune, servicii de intretinere, masaj, coafura.

Iahtul rusului Abramovici, care este cel mai mare din lume, masoara 170 m in lungime, iar urmatorul ca dimensiuni apartine sultanului din Oman si masoare 155 metri. Lungimea medie a primelor 100 iahturi din lume este de 76,70 metri, ceea ce inseamna ca lungimea lor totala insumata se apropie de 8 kilometri.

Proprietarii celor mai mari si luxoase iahturi de pe mapamond sunt, in majoritatea lor, magnati ai petrolului si ai trusturilor media din diferite tari.Iahtul Muscat, apartinand sultanului Oman.Iahtul personal al printului AbdulazisIahtul Lady Christina, ancorat in portul Troya, din statul New York.Intrarea principala pe iahtul Lady Moura; pana si covorul are monograma.Iahtul Al Mirqab, lung de 133 metri.Interiorul unui iaht de lux, ancorat la Saint-Tropez

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu