luni, 25 februarie 2013

Ce trebuie facut daca iti apare herpes

Herpesul de la nivelul buzelor debutează cu o băşicuţă, care se măreşte, devine roşiatică şi dureroasă, iar după 24 de ore dă naştere unui mic mănunchi de băşicuţe gălbui. După trei zile, aceste băşici se sparg şi formează o crustă, care dispare după 10 zile, fără să lase nicio urmă pe piele. Odată contractat, virusul herpetic rămâne în organism şi poate da oricând astfel de leziuni.

Tamponarea cu tinctură de propolis a zonei cu herpes duce în scurt timp la formarea unui strat de protecţie, care permite începerea procesului de vindecare. Propolisul are în compoziţia sa siliciu, magneziu, aminoacizi şi cobalt, dar şi substanţe antibiotice care îi conferă proprietăţi cicatrizante şi antiinfecţioase.

De asemenea, propolisul are efect antiviral, lucru ce împiedică răspândirea virusului.

Un alt remediu natural care şi-a dovedit eficienţa în tratarea herpesului este usturoiul. Datorită proprietăţilor sale antioxidante, usturoiul este recomandat chiar după apariţia primelor erupţii.

Căţelul de usturoi se taie în două şi se presează pe zona afectată, pentru ca substanţele active să-şi facă efectul în cel mai scurt timp. Chiar dacă usturimea se accentuează, este bine să nu îndepărtezi usturoiul. Se poate aplica un căţel de usturoi de trei ori pe zi, ultima aplicare fiind recomandată înainte de culcare.

Ceaiul de urzică reduce usturimea - Din cauza localizării herpesului pe buze sau în jurul gurii, există tendinţa de a umezi leziunile, ceea ce duce la creşterea în intensitate a durerii şi la întârzierea formării crustei. Pentru a calma usturimile, se poate bea un ceai făcut dintr-un amestec de frunze de urzică, de pătlagină şi de flori de rozmarin. Astfel, după ce plantele se mărunţesc, se pune o lingură de amestec în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, până ce simptomele dispar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu